Menu

Achteruitrijden is niet altijd even gemakkelijk. Moeilijke manoeuvres zijn aan de orde van de dag bij truckers, buschauffeurs en campereigenaren maar ook bij personen auto’s kan het zicht soms uiterst beperkt zijn. Zodra er achteruit gereden wordt, liggen de gevaren op de loer: spelende kinderen, krappe parkeerplaatsen, onbekende laadbordessen of andere onzichtbare hindernissen.

Met een achteruitrijd camerasysteem bent u opgewassen tegen alle achterwaartse, en eventueel voorwaartse, manoeuvres, omdat u voor ziet, wat achter gebeurt. Met een extra zijcamera heeft u zelfs zicht op wat er zich normaal in de “dode hoek” bevindt.

Camera’s zijn er in vele soorten, maten en toepassingen. Wij informeren u graag over wat voor u het beste is.

Personenauto’s

Miniatuur-camera

Bij personenauto’s is het vaak de kunst om de camera zo mooi en onopvallend mogelijk weg te werken. Wij gebruiken hiervoor zeer kleine camera’s van hoge kwaliteit. Waar vaak licht over wordt gedacht maar in praktjk voor veel problemen zorgt is de waterdichtheid. Veel camera’s schermen met waterdichtheid. Onze ervaring leert dat dit echter, in ieder geval bij de goedkope camera’s, zelden het geval is. Het aantonen van garantie is vaak lastig en tijdrovend, niet ten laaste omdat de camera moet worden vervangen. Voorkom dit en koop meteen een goede. Daar heeft u jarenlang plezier van.
Wat vaak gebeurd is dat de camera wordt weggewerkt in of onder de behuizing van de kentekenplaat verlichting (zoals in de foto hiernaast zichtbaar). Niet kwetsbaar en onopvallend.

Deze camera’s hebben een zeer sterke lichtgevoeligheid waardoor zij ook in het schemer nog duidelijk beeld geven. Voor extra gemak zijn de camera’s ook eventueel voorzien van gekleurde beeldlijnen die wij op de breedte van uw auto kunnen programmeren. Ziet u in uw beeldscherm dat de beeldlijnen passen in het parkeervak waar u wilt parkeren, dan past de auto dus ook.
Het camerabeeld kan worden weergegeven op een separaat beeldscherm of op een reeds aanwezig beeldscherm van bijv. het navigatiesysteem. Hier kan dan wel een extra benodigde cameramodule voor noodzakelijk zijn om de camera op het beeldscherm te kunnen aansluiten.

Dit soort camera’s hebben een vanafprijs van € 99.- incl. BTW excl. montage

Bedrijfsauto’s

roof-camera-Mercedes-Volkswagen

Vooral bij bestelauto’s is het zicht naar achter vaak zeer beperkt. Ook de dodehoek in de spiegels is een groot probleem. Middels een camera zijn deze problemen simpel op te lossen.

Voor de grotere bestelauto’s als Mercedes Sprinter, Volkswagen Crafter etc, hebben wij een dakmontage camera welke een uitstekend zicht biedt naar achteren. Door de hoge montage is het dan mogelijk om een eventuele trekhaak te kunnen zien tijdens het aankoppelen van een trailer maar ook om, bij een open aanhangwagen, in de laadbak te kunnen kijken tijdens het rijden. De camera is voorzien van infrarode leds om ook in het donker goed te kunnen zien. Leverbaar in de kleur zwart, wit en grijs of in overleg in carrosseriekleur te spuiten.
Deze camera’s hebben een vanafprijs van € 199.- incl. BTW excl. montage
Het is ook mogelijk om een camera te plaatsen met zogenaamde beeldlijnen. Deze gekleurde lijnen zijn zowel in de breedte als in de diepte programmeerbaar om manouvreren en laden/lossen te vereenvoudigen.

In ons assortiment hebben wij diversen soorten en maten monitoren om het beeld op weer te geven. Het is echter in veel gevallen ook mogelijk om de camera(‘s) aan te sluiten op een reeds voorhanden monitor in uw auto.

Miniatuurcamera’s in de behuizing van de buitenspiegels, welke automatisch in en uit schakelen bij gebruik van de knipperlichten zijn een oplossing voor de dodehoek in uw spiegels.

Wij informeren u graag naar de mogelijkheden voor uw auto

Kampeer auto’s

Camper camera

Voor grotere voertuigen als kampeerauto’s, bestelauto’s, vrachtwagens of denk bijvoorbeeld aan paardenvervoer hebben wij ook complete camerasystemen.
Deze systemen zijn uitgerust met een grote 5 of 7 inch monitor, of een eventueel reeds aanwezige monitor, en zijn voorzien van een robuuste camera met microfoon zodat niet alleen het beeld van wat er zich achter het voertuig afspeelt wordt weergegeven maar tevens het bijbehorende geluid. Tevens zijn deze camera’s eventueel te voorzien van infrarode ledverlichting zodat ook in het donker de omgeving goed zichtbaar is.

Dit soort camera systemen hebben een vanafprijs van € 495.- incl. BTW compleet gemonteerd.

Dashcam systemen

Het krijgen van een aanrijding is al vervelend genoeg. De bewijslast achteraf van wie schuldig was vaak nog vervelender. Of wat te denken van persoonlijke bedreiging of beroving? Dit komt de laatse tijd steeds meer voor.
Met een dashcam maken wij de bewijslast voor u een stuk eenvoudiger. Deze neemt continue op, in vol HD kwaliteit, en registreert daarnaast tevens: Tijd en datum, GPS locatie, G krachten, geluid en snelheid. Tevens is een parkeermodus aanwezig voor (beperkt) opnemen in geparkeerde toestand.

De camera’s zijn geheel stand-alone en behoeven enkel een 12v aansluiting. De video bestanden worden opgeslagen op een micro SD kaart in de camera die u makkelijk uit kunt nemen en middels de bijgeleverde software op uw computer kunt bekijken en verwerken.

Wij leveren camera’s van de merken Thinkware.
In onze showroom informeren wij u graag verder over de mogelijkheden. Indien gewenst kunnen wij het systeem ook voor u monteren. Hierbij wordt de bedrading volledig uit het zicht weggewerkt en aangesloten op de voertuig bedrading.