Menu

BMW audio upgrade: de perfecte zakelijke reisgenoot met nu ook de perfecte muzikale ondersteuning

BMW staat synoniem voor dynamisch, sportief en comfortabel en daarmee een echte rijdersauto. Het originele audiosysteem heeft echter door een gebrek aan detail in de zo belangrijke midden en hoge tonen, een gonzende bass en weinig dynamiek een vlak geluid dat snel vermoeiend kan zijn om naar te luisteren. Onze BMW audio upgrade sets bieden daarentegen een uitgebalanceerde hifi beleving met veel luisterplezier.

Tijd voor een echte BMW audio upgrade!

 • Complete audio upgrade geheel naar uw wensen
 • Hoogwaardige speakers en versterkers
 • Akoestische isolatie
 • Inregelen op de auto akoestiek
 • Originele connectoren en aansluitingen, geen geknip
 • Auto is altijd weer volledig in originele staat terug te brengen

Kies hier uw BMW model:

Staat uw BMW hier niet tussen of wilt u nét iets meer? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe werkt een BMW audio upgrade?

De BMW audio upgrade sets zijn door ons speciaal samengesteld voor uw BMW en kunnen we zonder aanpassingen aan uw auto monteren. Er wordt niet geknipt in de bekabeling en we gebruiken originele BMW connectoren.

Bij het plannen van een inbouwafspraak hebben we het chassisnummer van uw auto nodig om te kunnen bepalen welke exacte uitvoering u heeft. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zien of uw auto is voorzien van een Active Sound Module maar ook of uw auto reeds is voorzien van tweeters in de voorportieren zodat wij indien benodigd bij BMW de originele tweeter behuizingen kunnen bestellen.

Na montage krijgt u de originele onderdelen mee retour zodat op een later tijdstip de auto zonder problemen weer in originele staat is terug te brengen.

Wat wij doen voor uw BMW Audio Upgrade:

 • Verzorgen van een complete audio upgrade geheel naar uw wensen
 • Gebruik van uitsluitend hoogwaardige apparatuur
 • Vervangen van de bestaande door hoogwaardige speakers
 • Toevoegen externe eindversterker voor meer dynamiek
 • Aanbrengen akoestische isolatie voor nog minder rijdgeluiden en een betere klankkast voor de speakers
 • Inregelen audio upgrade op de auto akoestiek
 • De bediening blijft volledig zoals u gewend bent
 • De auto is altijd weer volledig in originele staat terug te brengen!
BMW 4 audio upgrade set 5

De juiste speakers voor uw BMW Audio Upgrade

De standaard speakers in uw BMW zijn voldoende om muziek mee te luisteren. Maar geven ze elk detail weer? Kunnen ze wel een aardig volume aan of ook juist subtiel klinken? Nee. De speakers komen uit de massaproductie en zijn niet de core business van BMW.

Wij selecteren hoogwaardige speakers voor de BMW Audio Upgrade die elke muziek, van pop tot rap, van klassiek tot electro, aan kunnen en perfect weergeven. De speakers worden op de originele plaatsen gemonteerd en perfect weggewerkt. Het enige verschil wat u zult ervaren is dat alles beter klinkt, zo als het hoort te klinken!

Wij plaatsen tweeters, midrange en woofers die perfect op elkaar aansluiten en een optimale weergave verzorgen van de muziek in uw BMW. Eventueel kunnen wij ook een subwoofer systeem installeren specifiek voor de onderste octaven. Zeker geen noodzaak bij onze upgrades maar voor de echte bass liefhebbers wel een mooie toevoeging.

BMW Audio Upgrade speakers

Waarom een eigen versterker bij een BMW Audio Upgrade?

“Mijn radio headunit heeft toch al een versterker ingebouwd, waarom heb ik er dan nog een nodig? Ik draai toch nooit zo hard muziek!”

Het hogere beschikbare maximaal volume is slechts één aspect van een externe versterker. Voor sommige wellicht een belangrijke maar voor onze BMW Audio Upgrade zijn er ook andere belangrijke aspecten. Ook op lager volume profiteer je al van de extra Watt’s door een sterke toename van de dynamiek, minder vervorming, een lagere ruisvloer en simpelweg meer luisterplezier. Vergelijk het met het vermogen van een automotor. 75pk is prima, 150pk rijd echter makkelijker en meer comfortabel. Of je er dan ook 200km/h mee gaat rijden (in Duitsland….) ligt aan je rechter voet. De hele weg naar die topsnelheid profiteer je echter al van het extra vermogen.

Met muziek is dat niet anders. Een betere speaker beter laten spelen betekent dan ook beter aansturen!

Kiest u voor een versterker met DSP, dan kunnen wij ook de speakers perfect afstellen voor uw auto. Wilt u meer weten, lees dan gewoon verder!

DSP versterker voor de ultieme BMW Audio Upgrade

DSP staat voor Digital Signal Processing, oftewel digitale geluidsverwerking. Met DSP zijn er veel mogelijkheden om het geluid te optimaliseren. We leggen hier even de meest belangrijke uit die wij ook tijdens een BMW Audio Upgrade doorvoeren:

Actieve filters

Sluit u een tweeter en een kickbass aan dezelfde versterker aan, dan zal hetzelfde geluid over alle speakers afspelen. Echter zitten dan de zelfde frequenties die uit alle speakers komen elkaar in de weg. Om dit te voorkomen worden met actieve filters de frequenties middels een low pass en een high pass voor elke luidspreker apart ingesteld, zodat elke luidspreker die frequenties krijgt waar hij juist goed in is en alle luidsprekers goed op elkaar aansluiten.

Tijdcorrectie

Elke luidspreker zit op zijn eigen plek in uw BMW en heeft een bepaalde afstand tot uw oren. De klanken komen dus niet tegelijkertijd bij u aan wat een verstoring van het geluid betekend. Stel u voor u heeft thuis een stereoset en gaat voor de linker luidspreker staan. Dan zult u de rechter minder goed hogen en het stereobeeld klopt ook niet meer.

Voor een BMW Audio Upgrade plaatsen wij tot wel 12 luidsprekers! Om die allemaal goed op elkaar af te stemmen gaan wij luidsprekers die dichter aan u oor zijn wat vertraagd afspelen zodat het geluid tegelijkertijd bij u aankomt en u de meest perfecte geluidservaring kunt beleven!

BMW Audio Upgrade - wat is DSP?

Kunnen wij helpen?