Menu

Het beveiligen van uw auto middels een auto alarm wordt helaas steeds noodzakelijker. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om dit voor iedereen toegankelijk te maken en heeft u een ruime keuze als u een auto alarm wilt kopen. Of het nu om een auto alarm klasse 1 gaat die de auto middels een startonderbreker beveiligd of een auto alarm klasse  4 of 5 welke is uitgerust met een voertuigvolgsysteem.

In Nederland wordt iedere 16 minuten een auto gestolen. Bovendien wordt er iedere minuut van de dag in een auto ingebroken. Voor bepaalde voertuigen is het zeer raadzaam een auto alarm te kopen.

Door verzekeraars worden hierdoor eisen gesteld aan de beveiliging van voertuigen tegen diefstal. De verzekeraar zal dan een SCM/VbV gekeurd beveiligingssysteem eisen. Er zijn meerdere gekeurde systemen te koop en deze zijn in verschillende auto alarm klassen ingedeeld.

Auto alarm inbouw en werking

Na montage door onze SCM/VBV gecertificeerde monteurs overhandigen wij u een SCM/VBV-certificaat met de gemonteerde auto alarm klasse daarop vermeld.

Per 1 januari 2015 is de regelgeving omtrent alarmsystemen ingrijpend gewijzigd.

Het is niet (meer) toegestaan om het auto alarm alarm systeem volledig te bedienen met de originele afstandsbediening. De huidige generatie alarmsystemen mogen niet meer naar de auto “luisteren” voor het uitschakelen van het alarmsysteem. Het vergrendelen van de auto inclusief het inschakelen van het alarmsysteem en startblokkering mag met de originele afstandsbediening. Dit is niet gewijzigd.

Lees meer over de werking van een auto alarm...

Het ontgrendelen van de auto mag ook met de originele afstandsbediening. Uitschakelen van het alarmsysteem/startblokkering echter niet. Na ontgrendelen van de deuren heeft u 30 seconden de tijd om middels een 2e autorisatie het alarmsysteem/startblokkering te deactiveren. Na de 30 seconden zal het auto alarm afgaan.

De 2e autorisatie is een extra afstandsbediening die u bedient binnen 30 seconden na het ontgrendelen van de deuren. Hierbij dient u dus echt een handeling uit te voeren (het drukken op de extra afstandsbediening). Een andere optie is een transponder systeem. Dit is een soort sleutelhanger aan uw contactsleutel die, na het ontgrendelen van de deuren, zorgt voor de 2e autorisatie. Hierbij hoeft u dus zelf geen handeling uit te voeren. Deze optie is beperkter toepasbaar maar u kunt altijd bij ons informeren of deze optie voor uw auto mogelijk is.

De spanningsboog tussen comfort en veiligheid staat helaas steeds strakker gespannen om voor een zo hoog mogelijke antidiefstal maatregel zorg te dragen.

Technisch is het nog gewoon mogelijk om een systeem te monteren volgens de oude regelgeving (bediening geheel via originele afstandsbediening) echter dan zonder certificaat. Of dit echter een wijze keuze is betwijfelen wij ten zeerste maar is aan u om te beslissen.

Wilt u weten hoe diefstalgevoelig uw auto is? Klik dan hier.

Beveilig uw auto nog beter met mechanische vergrendeling middels een Bearlock systeem.

Vraag het ons


Startonderbreker Klasse 1

Kenmerken:

 • Dubbele automatisch inschakelende startblokkering

Bediening via:

 • Transponder key (=sleutelhanger). U hoeft niets te doen

of

 • Touch-Key (contact stift). U dient zelf handmatig de blokkering uit te schakelen.

Prijs:

vanaf € 499.- incl. BTW, montage en certificaat

Alarmsysteem Klasse 2

Kenmerken:

 • Dubbele automatisch inschakelende startblokkering
 • Inbraakalarm met sensoren voor motorkap, deuren, kofferklep en interieur
 • Akoestische alarmmelding middels sirene
 • Optische alarmmelding middels knipperlichten

Bediening:

 • Inschakelen alarm: Met de originele afstandsbediening (of keyless entry systeem)van uw auto
 • Uitschakelen alarm: Met een losse afstandsbediening (actief bedienen) of middels een speciale sleutelhanger aan uw autosleutels (u hoeft niets te doen)

Vanaf € 849.- incl. BTW, montage en certificaat

Alarmsysteem Klasse 3

Kenmerken:

 • Dubbele automatisch inschakelende startblokkering
 • Inbraakalarm met sensoren voor motorkap, deuren, kofferklep en interieur
 • Akoestische alarmmelding middels sirene
 • Optische alarmmelding middels knipperlichten
 • Noodstroom sirene met gecodeerde verbinding
 • Hellingshoek sensor tegen opkrikken of wegslepen

Bediening:

 • Inschakelen alarm: Met de originele afstandsbediening (of keyless entry systeem) van uw auto
 • Uitschakelen alarm: Met een losse afstandsbediening (actief bedienen) of middels een speciale sleutelhanger aan uw autosleutels (u hoeft niets te doen)

Vanaf € 899.- incl. BTW, montage en certificaat

Aanvullende maatregel KE01

Sommige auto’s (Bijv. Polestar) eisen voor de certificering van een af fabriek alarmsysteem een aanvullende maatregel waarbij het keyless entry systeem van de auto moet worden beveiligd.
Deze aanpassing merkt u verder niets van en vereist geen separate bediening.

Prijs:

Vanaf € 339.- incl. BTW, montage en certificaat KE01

Klasse 4/5 voertuigvolgsystemen

Kenmerken:

Klasse 4: Passief voertuigvolgsysteem. Hierbij is tevens een goedgekeurde startonderbreking (Klasse 1) beveiliging vereist. Bij vermissing van het voertuig dient u zelf contact op te nemen met de meldkamer waarop het voertuig door ons is aangesloten. De meldkamer zal uw auto dan met behulp van satelliet- en GPRS communicatie opsporen.

Klasse 5: Actief voertuigvolgsysteem. Hierbij is tevens een goedgekeurd alarmsysteem Klasse 3 vereist. Bij een alarmsituatie zal de meldkamer waarop het voertuig door ons is aangesloten contact met u opnemen. De meldkamer zal uw auto dan met behulp van satelliet- en GPRS communicatie opsporen.

Voertuigvolgsystemen zijn altijd gekoppeld aan een abonnement tbv Meldkamer en Data communicatie met uw auto (€ 22.99 incl. BTW / maand + eenmalige activeringskosten van € 30.25 incl. BTW). Eventueel zijn deze systemen ook te combineren met ritregistratie software.

Prijs:

Vanaf € 999.- incl. BTW (incl. SCM/VbV certificaat)

Terugvindsysteem TV01

Kenmerken:

Passieve beveiliging. Bij vermissing van het voertuig dient u zelf contact op te nemen met de meldkamer waarop het voertuig door ons is aangesloten. De meldkamer zal uw auto dan met behulp van satelliet- en GPRS communicatie opsporen.

Terugvindsystemen zijn altijd gekoppeld aan een abonnement tbv dienstverlening en data communicatie met uw auto € 10.89 incl. BTW / maand + eenmalige activeringskosten van € 30.25 incl. BTW)

Prijs:

Vanaf € 449.- incl. BTW (incl. SCM/VbV certificaat)

OBD Beveiliging

Steeds vaker worden auto’s gestolen doordat dieven zichzelf toegang verschaffen tot de boordcomputer van uw auto. Eenmaal toegang gekregen kunnen zij op eenvoudige wijze de startblokkering en/of een af fabriek gemonteerd alarmsysteem uitschakelen en zelfs binnen 10 seconden een nieuwe autosleutel aanleren.

U kunt dit voorkomen door een extra beveiliging in te bouwen om dieven de toegang tot de computer te belemmeren. De toegang krijgt men via de OBD stekker, oftewel de diagnose stekker, van de auto. Via deze stekker verschaft de autodealer zich ook toegang tot de auto.

Het door ons ontwikkelde beveiligingssysteem zorgt ervoor dat alleen wanneer u dat wilt men toegang kan krijgen met de boordcomputer van uw auto middels de OBD stekker. De exacte werking hiervan leggen we hier uit het oogpunt van veiligheid niet verder uit.

Prijs:

€ 169.- incl. BTW

auto alarm met obd beveiliging
Winkelmand delen