Menu

Het beveiligen van uw auto middels een auto alarm wordt helaas steeds noodzakelijker. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om dit voor iedereen toegankelijk te maken en heeft u een ruime keuze als u een auto alarm wilt kopen. Of het nu om een auto alarm klasse 1 gaat die de auto middels een startonderbreker beveiligd of een auto alarm klasse  4 of 5 welke is uitgerust met een voertuigvolgsysteem.

In Nederland wordt iedere 16 minuten een auto gestolen. Bovendien wordt er iedere minuut van de dag in een auto ingebroken. Voor bepaalde voertuigen is het zeer raadzaam een auto alarm te kopen.

Door verzekeraars worden hierdoor eisen gesteld aan de beveiliging van voertuigen tegen diefstal. De verzekeraar zal dan een SCM/VbV gekeurd beveiligingssysteem eisen. Er zijn meerdere gekeurde systemen te koop en deze zijn in verschillende auto alarm klassen ingedeeld.

Auto alarm inbouw en werking

Na montage door onze SCM/VBV gecertificeerde monteurs overhandigen wij u een SCM/VBV-certificaat met de gemonteerde auto alarm klasse daarop vermeld.

Per 1 januari 2015 is de regelgeving omtrent alarmsystemen ingrijpend gewijzigd.

Het is niet (meer) toegestaan om het auto alarm alarm systeem volledig te bedienen met de originele afstandsbediening. De huidige generatie alarmsystemen mogen niet meer naar de auto “luisteren” voor het uitschakelen van het alarmsysteem. Het vergrendelen van de auto inclusief het inschakelen van het alarmsysteem en startblokkering mag met de originele afstandsbediening. Dit is niet gewijzigd.

Lees meer over de werking van een auto alarm...

Het ontgrendelen van de auto mag ook met de originele afstandsbediening. Uitschakelen van het alarmsysteem/startblokkering echter niet. Na ontgrendelen van de deuren heeft u 30 seconden de tijd om middels een 2e autorisatie het alarmsysteem/startblokkering te deactiveren. Na de 30 seconden zal het auto alarm afgaan.

De 2e autorisatie is een extra afstandsbediening die u bedient binnen 30 seconden na het ontgrendelen van de deuren. Hierbij dient u dus echt een handeling uit te voeren (het drukken op de extra afstandsbediening). Een andere optie is een transponder systeem. Dit is een soort sleutelhanger aan uw contactsleutel die, na het ontgrendelen van de deuren, zorgt voor de 2e autorisatie. Hierbij hoeft u dus zelf geen handeling uit te voeren. Deze optie is beperkter toepasbaar maar u kunt altijd bij ons informeren of deze optie voor uw auto mogelijk is.

De spanningsboog tussen comfort en veiligheid staat helaas steeds strakker gespannen om voor een zo hoog mogelijke antidiefstal maatregel zorg te dragen.

Technisch is het nog gewoon mogelijk om een systeem te monteren volgens de oude regelgeving (bediening geheel via originele afstandsbediening) echter dan zonder certificaat. Of dit echter een wijze keuze is betwijfelen wij ten zeerste maar is aan u om te beslissen.

Wilt u weten hoe diefstalgevoelig uw auto is? Klik dan hier.

Beveilig uw auto nog beter met mechanische vergrendeling middels een Bearlock systeem.

Vraag het ons

Aanhef

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw telefoonnummer *

Onderwerp *

Uw bericht


* verplicht veld

Startonderbreker met eigen autorisatie
(voorheen Klasse 1):

Kenmerken:

 • Dubbele automatisch inschakelende startblokkering

Bediening via:

 • Transponder key (=sleutelhanger)
 • Afstandsbediening (inclusief eventueel aansturen centrale portiervergrendeling)

Prijs:

€ 399.- incl. BTW, montage en certificaat

Auto alarm Cobra

Alarmsysteem met eigen autorisatie
(voorheen Klasse 2):

Kenmerken:

 • Dubbele automatisch inschakelende startblokkering
 • Inbraakalarm met sensoren voor motorkap, deuren, kofferklep en interieur
 • Akoestische alarmmelding middels sirene
 • Optische alarmmelding middels knipperlichten

Bediening via:

 • Originele afstandsbediening van uw auto (inschakelen alarm en ver- ontgrendelen deuren)
 • Losse afstandsbediening of transponder (uitschakelen alarm)

Prijs:

Vanaf € 599.- incl. BTW, montage en certificaat

auto alarm defa

Alarmsysteem met eigen autorisatie en hellingsdetectie
(voorheen Klasse 3):

Kenmerken:

 • Dubbele automatisch inschakelende startblokkering
 • Inbraakalarm met sensoren voor motorkap, deuren, kofferklep en interieur
 • Akoestische alarmmelding middels sirene
 • Optische alarmmelding middels knipperlichten
 • Noodstroom sirene met gecodeerde verbinding
 • Hellingshoek sensor tegen opkrikken of wegslepen

Bediening via:

 • Originele afstandsbediening van uw auto (inschakelen alarm en ver- ontgrendelen deuren)
 • Losse afstandsbediening of transponder (uitschakelen alarm)

Prijs:

Vanaf € 699.- incl. BTW, montage en certificaat

auto alarm defa

Voertuigvolgsysteem VVS+
(voorheen klasse 4/5):

Kenmerken:

Passief voertuigvolgsysteem. Hierbij is tevens een goedgekeurde startonderbreking (Klasse 1) beveiliging vereist. Bij vermissing van het voertuig dient u zelf contact op te nemen met de meldkamer waarop het voertuig door ons is aangesloten. De meldkamer zal uw auto dan met behulp van satelliet- en GPRS communicatie opsporen.

Deze systemen zijn voorzien van een “Anti Jamming” beveiliging. Indien men extern tracht de datacommunicatie van het systeem te verstoren zal een startblokkering in werking treden die alleen door de bestuurder zelf, of de meldkamer, kan worden opgeheven.

Voertuigvolgsystemen zijn altijd gekoppeld aan een abonnement tbv Meldkamer en Data communicatie met uw auto (€ 17.95 excl. BTW / maand). Eventueel zijn deze systemen ook te combineren met ritregistratie software.

Prijs:

Vanaf € 769.- incl. BTW (incl. SCM/VbV certificaat)

auto alarm middels technocon voertuigvolgsysteem

Terugvindsysteem TV01

Kenmerken:

Passieve beveiliging. Bij vermissing van het voertuig dient u zelf contact op te nemen met de meldkamer waarop het voertuig door ons is aangesloten. De meldkamer zal uw auto dan met behulp van satelliet- en GPRS communicatie opsporen.

Terugvindsystemen zijn altijd gekoppeld aan een abonnement tbv dienstverlening en data communicatie met uw auto (€ 7.95 excl. BTW / maand).

Prijs:

Vanaf € 399.- incl. BTW (incl. SCM/VbV certificaat)

auto alarm middels technocon voertuigvolgsysteem

OBD Antidiefstal Beveiliging

Steeds vaker worden auto’s gestolen doordat dieven zichzelf toegang verschaffen tot de boordcomputer van uw auto. Eenmaal toegang gekregen kunnen zij op eenvoudige wijze de strartblokkering uitschakelen en eventueel de centrale portiervergendeling (cpv) bedienen. De meeste alarmsystemen zijn verbonden met de auto middels de cpv. Een simpel “open” commando naar de cpv en het alarmsysteem schakelt zichzelf uit!

U kunt dit voorkomen door een extra beveiliging in te bouwen om dieven de toegang tot de computer te belemmeren. De toegang krijgt men via de OBD stekker, oftewel de diagnose stekker, van de auto. Via deze stekker verschaft de autodealer zich ook toegang tot de auto.

Het door ons ontwikkelde beveiligingssysteem zorgt ervoor dat alleen wanneer u dat wilt men toegang kan krijgen met de boordcomputer van uw auto middels de OBD stekker. De exacte werking hiervan leggen we hier uit het oogpunt van veiligheid niet verder uit.

Prijs:

€ 119.- incl. BTW bij een stand-alone montage en € 99.- incl. BTW bij gelijktijdige montage van een alarmsysteem.

auto alarm met obd beveiliging

Kunnen wij helpen?