Menu

Geluidsisolatie voor uw auto

Geluidsisolatie in de auto heeft twee belangrijke redenen: verminderen van het omgevingsgeluid (rijwind, afrolgeluiden van de banden) en het afschermen van de speakers door hun beter te laten klinken. Voor de meeste mensen zal het verminderen van het omgevingsgeluid de voornaamste reden zijn om de auto door een geluidsisolatie stiller te maken.

Geluidsisolatie in de auto kan op meerdere belangrijke plekken toegepast worden:

 • deuren isoleren vermindert omgevingsgeluid en laat de speakers beter klinken
 • motorkap isoleren vermindert het geluid van de motor dat de cabine in komt
 • dakhemel isoleren verbeterd akoestiek en vermindert algeheel geluidsniveau in de auto
 • vloer isoleren vermindert het geluid dat via de banden en onderstel binnen komt
 • kofferbak isoleren vermindert het afrolgeluid dat via de achterbanden binnen komt

Ontdreunen

Geluidsisolatie auto door ontdreunen

Geluidsisolatie in de auto begint bij het ontdreunen van de grote oppervlakken zoals de deuren, de bodem, kofferbak of de motorruimte. Deze geluidsisolatie werkt door gebruik van een een stijf en relatief zwaar materiaal dat voorkomt dat de grote oppervlakken beginnen te vibreren tijdens het rijden.

Isoleren

Geluidsisolatie auto door isolatie

De tweede stap bij geluidsisolatie in de auto is het isoleren tegen windgeruis/rijwind, het omgevingsgeluid maar ook het absorberen van reflecties van de luidsprekers.

Absorberen

Geluidsisolatie auto door absorptie

Stap 3 bij geluidsisolatie is het absorberen van “overtollige” geluiden zoals rijgeluiden, banden- oftewel afrolgeluiden, motorgeluid, uitlaatgeluid, enz. en het “dood” maken van speakerbehuizingen zodat ongewenste reflecties worden geminimaliseerd.

Kan ik de geluidsisolatie zelf in mijn auto monteren?

Wij verkopen pakketten van Silent Coat zodat u zelf uw auto van geluidsisolatie kunt voorzien. Enige handigheid is wel vereist om de platen aan te brengen en let wel, niet alle platen kunnen overal geplaatst worden of is het zinvol overal te plaatsen. Een starterspakket is er al vanaf €19.

Geluidsisolatie door ons in uw auto laten plaatsen

Als u het inbouwen van de geluidsisolatie door ons wilt laten verzorgen is dat uiteraard mogelijk. Wij isoleren standaard deuren, kofferbak, dak, motorkap, voetenruimte en de wielkasten. Hierbij gebruiken wij de drie verschillende materialen (ontdreuning, isolatie en absorptie) waarbij onderling nog weer verschillende dikte maten gebruikt worden. De te bewerken locatie en het voertuig bepalen dan de keuze voor welk materiaal en over de hoeveelheid en dikte ervan.

De keuze welke, of alle, isolatie componenten u wilt laten uitvoeren zoals hierboven opgesomd is uiteraard aan u. Zelf kunt u wellicht een inschatting maken waar het meeste geluid vandaan komt. Over het algemeen is de doeltreffendheid van de isolatie het hoogst in de volgorde van de kostenindeling.

Afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden hebben wij uw auto 1 tot 2 dagen nodig.​

De kosten hiervoor zijn als volgt:

 • Wielkasten isoleren vanaf buitenzijde (per 2. Dus of voor of achter) € 219.- incl. BTW
 • Deuren voor + achter € 389.- incl. BTW
 • Kofferbak compleet (vloer, klep, wielkasten en onder achterbank) € 439.- incl. BTW
 • Dak en raamstijlen € 389.- (vervalt indien glazen dak of open dak aanwezig is) incl. BTW
 • Motorkap € 99.- incl. BTW
 • Schutbord voetenruimte voorzijde cabine (voor zover bereikbaar) € 119,- incl. BTW

Kunnen wij helpen?