Menu

OEM (Original Equipment Manufacturer) upgrade

Het fundamentele verschil tussen een autofabrikant en een inbouwspecialist is dat slechts één van hen écht om muziek geeft. De autofabrikant verkoopt zijn auto’s tegen lage winstmarges, de winst maakt hij door het verkopen van optiepakketten zoals een “14 speaker geluidssysteem”. En hoewel dit optionele geluidssysteem uitblinkt in optische integratie, de geboden geluidskwaliteit doet eerder denken aan “low-fi” in plaats van de verwachte “hi-fi” installatie. Dynamiek is doorgaans ver te zoeken en in het bereik van de bassgitaar missen we simpelweg een paar octaven. Schoenmaker, blijf bij je leest! Car Audio is maatwerk en dient te worden aangepast aan de wensen van de bestuurder.

Wij kunnen u hierbij helpen met onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van Car Hifi. Onze unieke demonstratieruimte biedt u de mogelijkheid een “proefrit” te maken door de wereld van muziek. Op die manier kunnen we een uitgebalanceerde installatie samenstellen die past bij uw auto, muzieksmaak en budget. Inbouw door onze ervaren monteurs geschied met de hoogste zorgvuldigheid en respect voor de originele uitstraling van het interieur.

Heeft u toch een af-fabriek geluidssysteem in uw auto en bent u hierover niet tevreden? Ook dan zijn er diverse mogelijkheden om uw installatie naar een hoger plan te brengen, zonder zichtbare aanpassingen aan het interieur of verminderde functionaliteit.

Beter geluid in uw auto?

De af-fabriek luidsprekers laten vaak te wensen over op het gebied van klank, dynamiek en belastbaarheid. Ook degelijke bassweergave is vaak een probleem. Geen nood, Schut Car Systems heeft een oplossing voor elk budget!

Goed!

Stap 1 op weg naar beter geluid is het vervangen van de luidsprekers door kwalitatief betere exemplaren. Bovendien dempen we de portieren om de bassweergave sterk te kunnen verbeteren. Een speaker upgrade is er al vanaf € 199,- incl. BTW en inclusief montage.

Beter!

Stap 2, naast de speaker upgrade, is het monteren van een kwalitatief hoogwaardige versterker. U krijgt:

  • Méér dynamiek (hoger volume mogelijk)
  • Minder vervorming
  • Betere klank

Kwaliteitsversterkers kunnen wij leveren vanaf € 209,- incl. BTW exclusief montage.

Best!

Stap 3. Voor optimale weergave van de lage tonen is een subwoofer sterk aan te bevelen. Of u nu een boom auto wilt of juist niet, goede bassweergave is als het fundament voor de muziek. Correcte weergave van de laagste octaven is essentieel voor natuurgetrouwe geluidsweergave. Een subwoofer is in diverse uitvoeringen mogelijk:

  • Subwooferkist in de kofferruimte
  • Ronde subwooferbehuizing, op de plaats van het reservewiel
  • Custom made behuizing naar eigen wens
  • Zonder behuizing achter het skiluik (bij een sedan)

Subwoofers zijn er in alle soorten en maten, met of zonder behuizing, vanaf € 90,- incl. BTW

Ook beter geluid onderweg? Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw auto.

Kunnen wij helpen?

Geachte klant,
Ten aanzien van de problematiek omtrent het Corona virus hebben wij tot nader order onze showroom gesloten. Werkplaatsafspraken kunnen echter wel gewoon gemaakt worden.
Mocht u willen wachten tijdens de werkzaamheden dan is dit zeer beperkt mogelijk maar liever helemaal niet. 
Wenst u hierover meer informatie dan zijn wij u graag telefonisch en per mail tot dienst.