Menu

Naast de meest voor de hand liggende reden om uw auto te voorzien van Safety Glass, braakschade, is er nog een reden om hiervoor te kiezen. Tijdens een zijdelingse aanrijding is het letsel van de passagiers vaak het hevigst door het gebroken glas wat met hoge snelheid (vergelijk het met een schot uit een hagelgeweer) door het interieur vliegt.

Safety Glass folie maakt het een stuk lastiger om uw autoruiten in te slaan en uw waardevolle spullen mee te nemen. Beveilig uw auto nog beter tegen inbraak of zelfs diefstal door een auto alarm of Bearlock systeem.

Een regelmatig gehoord misverstand is dat men zelf in een noodsituatie ook niet meer uit de auto kan komen doordat de ruiten niet meer zijn in te slaan met een life hammer. Dit is onjuist. Doordat autoruiten bol staan kunt u van binnenuit, in een noodsituatie, gewoon de ruit inslaan en deze naar buiten duwen.

Standaard is de folie 100% transparant. Het is echter ook mogelijk om folie in een getinte versie te verwerken zodat u een combinatie van Privacy Glass en Safety Glass krijgt.

Wat is Safety Glass?

Safety Film of Safety Glass is een transparante folie van minimaal 100 micron dikte. De kracht ontstaat door een combinatie van de gebruikte folie en lijm, de bolling van autoruiten en door de folie te verwerken in de raamrubbers en kitlaag van uw autoruiten.

Rechts op deze pagina vindt u een demonstratievideo over LLumar Safety Film.

Net als bij Privacy Glass zijn de kosten van Safety Film afhankelijk van het aantal en soorten autoruiten. Daarnaast worden hierbij alle autoruiten gedemonteerd (dus ook de achterruit!). Dit brengt ook extra kosten met zich mee.

Safety Glass demonstratie

Kunnen wij helpen?